Let op, in de vakantie hebben wij gewijzigde openingstijden. Week 32 + 34 van 10:00 tot 16:00u - Week 33 gesloten.

Hout

Als er één uniek product genoemd mag worden is dat absoluut hout. In de meest letterlijke zin; hout is uniek!

Duurzaam is de toekomst

Als er één uniek product genoemd mag worden is dat absoluut hout. In de meest letterlijke zin; hout is uniek! Er zijn niet twee dezelfde plankjes, of vloeren. Elke vloer is anders en heeft écht zijn eigen charme. Daarnaast is hout het meest duurzame product. Bomen nemen namelijk al tijdens de groei veel CO2 op. Daarnaast kan het duurzaam gekapt en verwerkt worden. In een houtenvloer zitten dan ook geen chemische toevoegingen. Dit zorgt ook binnenshuis voor een gezond leefklimaat. Daarnaast kan een houtenvloer in exact uw wens gemaakt worden. Al uw wensen zijn mogelijk, en tevens kan een houtenvloer enkele malen geschuurd worden. Gemiddeld gaat een houtenvloer zo al snel 50 jaar mee!

Traditioneel parket

Het traditionele parket is één van de oudste houtenvloeren die er zijn. Op locatie volledig met de hand geïnstalleerd op een ondervloer. Vaak van spaanplaat of eventueel bij vloerverwarming een eiken mozaïek ondervloer. Daarop worden de massieve strookjes in elke mogelijke uitvoering vast gelijmd én vast geschoten. Dit maakt dat vele sluitbanden en contrastbiezen mogelijk zijn. Daarna wordt een traditionele parketvloer volledig in het werk geschuurd, ingewassen met vloeibaar hout en ter plekke behandeld met bijvoorbeeld olie of lak. Dit geeft een perfect gladde en strakke vloer. Voor deze ambachtelijke vloeren kunt u zonder zorgen bij ons terecht. Onze monteurs beheersen deze ambacht als geen ander.

Voordelen traditioneel parket:
- Zeer gladde en strakke uitstraling
- Oneindig veel mogelijkheden
- Goed te herstellen en renoveren

Nadelen tradioneel parket:
- Relatief dure vloer door de ambacht
- Gevoeliger voor werking

Plankenvloeren/ meerlaags parket

Gezien de snelle doorontwikkelingen in vloerverwarming en -koeling zijn ook de houten vloeren veranderd. “Vroeger” was een houten vloer minder geschikt in combinatie met vloerverwarming. Dat is vandaag-de-dag wel anders. Producten zijn volledig afgestemd op vloerverwarming en -koeling. Vaak worden deze producten benoemd als “meerlaags parket”, “duoplanken” of “lamelparket”. De stabiele steunlaag van vaak Berkenmultiplex biedt een goede basis. Daarop is standaard een toplaag van 4mm dik verlijmd. Eventueel is ook 6mm dik mogelijk. In onze eigen productie worden deze meerlaags-vloeren behandeld en naar uw wens afgewerkt.

Voordelen plankenvloer/ meerlaags parket:
- Zeer geschikt voor vloerverwarming/ -koeling
- Kant en klaar op locatie, daardoor makkelijk en snel te monteren
- Veel kleur behandelingen mogelijk

Nadeel plankenvloer/ meerlaags parket:
- In mindere maten sluitband en contrastbiezen mogelijk

a2hs_explain
a2hs_tap
a2hs_then