Nu tijdelijk 15% korting op jouw vloerrenovatie!
Ontvang t/m 31 mei een speciale korting van 15% op al onze renovatiediensten. Grijp deze kans vandaag nog!
Lees snel verder

Veelgestelde vragen

Wij geven graag antwoord op de meeste veelgestelde vragen over uw parketvloer, laminaatvloer en PVC.

Veelgestelde vragen

Is 4mm toplaag bij een Duoplank niet te dun?

Een toplaag van 4mm is in bijna alle gevallen dik genoeg. Bij het schuren van een vloer wordt ca. 1mm van het hout af geschuurd. Dit wil zeggen dat een toplaag van 4mm twee á drie keer geschuurd kan worden. Hiermee gaat een toplaag van 4mm dus grofweg 40 tot 60 jaar mee!

Is laminaat geschikt voor vloerverwarming?

Met toepassing van de juiste ondervloer is ook laminaat goed toe te passen op vloerverwarming. Omdat het een zwevende vloer is moet de warmte meer lagen opwarmen. Hierdoor kan het iets langer duren voordat de warmte in de ruimte is, echter hoeft dit niet nadelig te zijn.

Kan ik het onderhoud aan mijn houten vloer zelf uitvoeren?

Een houten vloer is met de juiste producten goed zelf te onderhouden. Voor alle onderhoudsproducten kunt u bij ons terecht. Ook bieden wij u de mogelijkheid om een boenmachine te huren om uw vloer te behandelen. Hiermee wint u veel tijd en is het aanbrengen van een laagje onderhoudsolie in een mum van tijd gedaan!

Zijn zowel laminaat en pvc volledig onderhoudsvrij?

Laminaat en pvc zijn beide volledig onderhoudsvrij. Dit wil zeggen dat het reinigen met een vochtige doek al voldoende is. Verder hoeft u alleen maar te genieten van het gemak.

Is een houtenvloer geschikt voor vloerverwarming en-/of koeling?

Een houten vloer is juist erg geschikt voor vloerverwarming en -koeling. Dankzij speciale producten is hout tegenwoordig zeer stabiel en daardoor nagenoeg werkingsvrij.

Kan een pvc vloer in een natte ruimte zoals een badkamer geplaatst worden?

In principe is pvc watervast. Dit wil zeggen dat het nagenoeg niet uitzet of krimpt bij veel vocht. Hiermee is het vrij goed toe te passen in een badkamer of toilet. Echter dient wel gezorgd te worden dat alle randen en overgangen goed waterdicht gemaakt worden.

Kan mijn houten vloer van 25 jaar oud nog opgeknapt worden?

In veel gevallen is een vloer van 25 jaar oud nog goed op te knappen of te schuren. Om een vloer te schuren moet eerst gekeken worden of de vloer nog dik genoeg is, maar vele houten vloeren kunnen meerdere keren geschuurd worden. Samen met u kijken we graag naar de mogelijkheden.

a2hs_explain
a2hs_tap
a2hs_then